הדרך אל הקיץ, עוברת בחורף!

מי שטורח בערב שבת - אוכל בשבת. משפט מוכר שהתלוו אליו כמה סיפורים, בעיקר על נמלים חרוצות, איך לא. אבל איך הוא מתקשר לגינה שלנו? התשובה די פשוטה. אנחנו כחלק מהמערכת האקולוגית אשר ממנה אנחנו גם ניזונים (תרתי משמע), צריכים לחשוב תמיד צעד אחד קדימה. בשתילת ירקות החורף זה בא לידי ביטוי אפילו יותר כאשר שתלנו את החסה בסמוך לברוקולי או לכרוב, על מנת לתזמן את דעיכתה של החסה לתחילת התבססות והרחבת עלי המצליבים ובכך למקסם את השטח עליו אנו שותלים.


ערוגת חורף מתוכננת היטב, תזמון הוא שם המשחק

אם כך, אנחנו, כנמלה החרוצה, צריכים לחשוב צעד קדימה לעונה הבאה. מה שנזרע בינואר/פברואר, יהיה שתיל כבר במרץ-אפריל ועשוי להניב פירות כבר בתחילת האביב.


מהם היתרונות של זריעת צמחי קיץ בשלב מוקדם?

  • ניצול של מאביקי האביב שיגיעו לגינתנו.

  • מניעה של מזיקי הקיץ מהצמחים שכבר יהיו חזקים ומפותחים.

  • חפיפה עם גינת החורף ומיקסום התוצרת.


איזה ירקות מגדלים בקיץ?

עגבניות, מלפפונים, חצילים, פלפלים, תירס, דלורית, קישואים, דלעת, במיה, שעועיות, אבטיח, מלון והרשימה רק מתארכת..


מה שיפה הוא שכחלק מהתכנון האינסופי, אנחנו לא עוצרים כאן.. בפברואר/מרץ יהיה סיבוב זריעות נוסף, ובמרץ/אפריל ניישם גם שתילים וגם זרעים ובכך נבטיח קיץ פורה, אכיל ובריא בצלחת.

במיה אדומה, עגבניות ומלפפונים - בריאות בצלחת

בהצלחה :)


64 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול